PROTETIKA

Uz iskrenu i otvorenu komunikaciju provodimo transparentan i siguran način rada u kojem je pacijent upoznat sa svom problematikom i svim koracima rada.

PROTETIKA

Gubitak zuba rješava se protetskim nadomjescima. Za potpunu bezubost rješenja su mobilne proteze ili implantoprotetika, dok se djelomična bezubost rješava kombiniranim ili fiksnim odnosno trajno cementiranim nadomjescima (mostovi, krunice, ljuskice).

U suradnji s vrhunskim tehničkim laboratorijem izrađujemo sve vrste protetskih nadomjestaka (mobilnih, kombiniranih i fiksnih). Moderni materijali osiguravaju čvrstoću i vrhunski estetski rezultat, imitirajući svojstva prirodnih zuba.

CIRKON KERAMIKA

(mostovi i krunice)

Najčešće korišten materijal kad je u pitanju izrada većih konstrukcija visoke čvrstoće i estetike.

Tu su i varijacije u tehničkoj izvedbi, koje se odnose na slojeve keramike, a najviše utječu na krajnju estetiku. Prilikom dogovora s pacijentom, uvijek razgovaramo i o svim mogućim varijacijama te pacijentovim željama, kako bismo dobili vrhunski rezultat i zadovoljnog pacijenta.

BEZMETALNE SOLO KRUNICE

Solo krunice su estetski nadomjesci kojima možemo stvoriti prekrasan individualni osmijeh mijenjajući oblik i boju zuba.

S obzirom na temelje, odnosno zub na koji se one stavljaju biramo materijal od kojeg ih izrađujemo. Danas postoji mnogo vrsta keramike različitih estetskih svojstava i čvrstoće, što uvijek treba uzeti u obzir kako bi rezultat bio dobar.

METAL KERAMIKA

(mostovi i krunice)

Metal keramički nadomjesci sastoje se od metalne baze i keramičkog estetskog materijala koji ju prekriva u potpunosti.

Mogu se raditi solo krune, mali mostovi i veliki cirkularni mostovi za opskrbu cijele čeljusti. Naravno i sama metalna struktura može se raditi od više vrsta metala, od kojih su kvalitetom najbolji zlato i titan.

KOMBINIRANI RADOVI

Vrlo dobro rješenje kada imamo par preostalih vlastitih zuba, ali opet premalo za fiksni rad. Tu spadaju kombinacija mosta i proteze.

Most je cementiran u ustima i dio njegove konstrukcije su posebne kopče na koje se kopča drugi dio kombiniranog rada, a to je djelomična metalna proteza.

Postoje i oblici estetski ljepših materijala kao što su kombinacije cirkonskih mostova i BioHPP proteze.

PROTEZE

Mobilni nadomjesci koji nadoknađuju zube, a mogu se vaditi iz usta.

Trenutačno ekonomski najisplativije rješenje. Bez obzira na svoje nedostatke, pacijent se može saživjeti sa njima i na taj način povratiti izgubljenu funkciju.

IMPLANTOPROTETIKA

Implantati su odlično rješenje za pacijente koji traže bolju alternativu protezama. Broj ugrađenih implantata ovisi o stanju kosti, kirurškim parametrima i mogućnostima pacijenta, a na njih se veže protetska suprastruktura poput mosta ili proteze.
Implantoprotetika obuhvaća ugradnju implantata koji služe kao baza na koju se veže protetski nadomjestak poput krunice, mosta ili proteze. Uključuje metode kao što su ALL on 4 i All on 6.Ako se rade u kombinaciji sa protezama, one se na implantate vežu posebnim vezama individualno izrađenim za svakog pacijenta.

LJUSKICE

Ljuskice su tanke keramičke ljuske koje se lijepe samo na prednju stranu zuba. Njima se može korigirati boja i oblik te stvoriti „ savršen“ osmijeh.

Sama debljina je oko 0,3 mm, ponekad i manje. Cementiraju na caklinu zuba, stoga je preparacija zuba stvarno minimalna.

Ipak, indikacije za ljuskice su uske i stroge. Rade se isključivo na zdravim zubima, bez ispuna i gubitka cakline. Ako se razmišlja o ljuskicama, pacijent s bruksizmom odnosno škripanjem zuba nije idealan kandidat.

Inlay, Onlay, Overlay, tabletop

Keramički protetski nadomjesci koriste se u slučaju velikog gubitka zubnog tkiva. Dobar primjer je zub oštećen velikim karijesom ili pak avitalan ( endodontski liječen ) zub kod kojeg kompozitni ispun nije dovoljan.

Čvršći su i dugotrajniji od kompozitnih ispuna te imaju odlična estetska svojstva. Poštujući indikacije, to su jedni od najdugotrajnijih vrsta ispuna.