U zdravstvenoj ustanovi Lumed radimo sve stomatološke zahvate s naglaskom na endodonciji, protetici i estetici.

LJUSKICE

Ljuskice su tanke keramičke ljuske koje se lijepe samo na prednju stranu zuba. Njima se može korigirati boja i oblik te stvoriti „ savršen“ osmijeh.

Sama debljina je oko 0,3 mm, ponekad i manje. Cementiraju se na caklinu zuba, stoga je preparacija zuba stvarno minimalna.

Ipak, indikacije za ljuskice su uske i stroge. Rade se isključivo na zdravim zubima, bez ispuna i gubitka cakline. Ako se razmišlja o ljuskicama, pacijent s bruksizmom odnosno škripanjem zuba nije idealan kandidat.

Također postoji više vrsta keramika koje imaju drugačija estetska svojstva i sposobnost imitacije prirodnog zuba. Koji će se materijal koristiti, ovisi o željama pacijenta, odnosno želi li pacijent da one budu punije ili transparentnije, odnosno bjelije ili da imaju sposobnost propuštanja svijetlosti poput prirodnog zuba.

POSTUPAK

  1. Pregled na kojem se utvrđuje je li pacijent kandidat za ljuskice i koje su njegove želje. Kako bi plan terapije bio dorađen u sitne detalje, radi se smile design kojim se simulira oblik ljuskica u ustima samog pacijenta kako bismo dobili viziju i dodatno radili potrebne korekcije.
  2. Brušenje zuba (minimalno), otisak i izrada provizorija.
  3. Cementiranje ljuskica.

U zdravstvenoj ustanovi Lumed, mnogo se ulaže u zadovoljstvo pacijenta te se rad cementira tek nakon što je pacijent u potpunosti njime zadovoljan.

Ako su potrebne dodatne korekcije, u suradnji s našim tehničarem sve je moguće. Također, kod izrade visoko estetskih radova, suradnja s vrhunskim dentalnim tehničarem od iznimne je važnosti kako bi se izradio individualni rad idealan za pacijenta.

Primjeri naših radova: