IZBJELJIVANJE

U zdravstvenoj ustanovi Lumed radimo sve stomatološke zahvate s naglaskom na endodonciji, protetici i estetici.

IZBJELJIVANJE

Danas vrlo popularan i čest zahvat u stomatološkim ordinacijama. Izbjeljivanje nosi ljepši osmijeh pun samopouzdanja.

NAČINI IZBJELJIVANJA

  1. Izbjeljivanje kod kuće s pomoću udlaga
  2. In Office izbjeljivanje
  3. Izbjeljivanje lampom

Prije zahvata obavezan je pregled tijekom kojeg se određuje tehnika prema željama pacijenta uzimajući u obzir stanje i boju zuba.

Nerijetko se na pregledu ustanovi da su prisutni nezadovoljavajući ispuni, cervikalni defekti (trošenje cakline u području vrata zuba), bijele mrlje, upala zubnog mesa itd. Kako bi izbjeljivanje bilo uspješno, zube i zubno meso potrebno je dovesti u zdravo stanje, bez naslaga i bilo kakve upale.

Vrlo često pacijenti se žale na preosjetljivost zuba, što je uzrokovano upravo cervikalnim defektima. Samo izbjeljivanje zubi u takvom bi stanju bilo vrlo bolno te se oni moraju sanirati prije zahvata.

POSTUPAK

  1. Čišćenje kamenca i pjeskarenje zuba
  2. Izbjeljivanje (ovisno o odabranoj tehnici, postupak se razlikuje i detaljno ga dogovaramo prilikom pregleda)
  3. Nakon izbjeljivanja koristite pastu protiv preosjetljivosti (kod izbjeljivanja lampom), izbjegavajte hladna pića i hranu velike temperaturne razlike te hranu i pića koja sadrže jače pigmente.

To su: začini kurkuma i curry, crno vino, kupinovo vino, sok od kupine, aronije i sličnog bobičastog voća, kava, crni i zeleni čaj i, naravno, pušenje.

Nažalost, na tržištu postoji bezbroj preparata i udlaga u slobodnoj prodaji koji u nemalom broju slučajeva ne zadovoljavaju jer je sam preparat slabije učinkovitosti kako bi ga pacijent mogao koristiti bez nadzora doktora dentalne medicine. Uz to, javljaju se oštećenja zubnog mesa zbog neadekvatnih udlaga i nekvalitetnih preparata.

Stoga, ako želite dobre rezultate bez rizika od oštećenja zuba i zubnog mesa, izbjeljivanje bi se trebalo provoditi uz kontrolu doktora dentalne medicine.

Primjeri naših radova: